Bookmark and Share


'Education is the most powerful weapon which you can use to change the world´
Nelson Mandela  

Dagelijks struinen honderden mensen de immense Guatemalteekse vuilnisbelt af op zoek naar eten en kleinigheden die ze kunnen verkopen.

Hun situatie is onrechtvaardig, mensonterend en onbegrijpelijk. Vooral kinderen hebben hoop én durven te geloven in hun dromen. Dromen van een ander bestaan dan het gewelddadige leven in de Guatemalteekse sloppenwijken.

Door scholing, medische zorg en sociaal-emotionele aandacht vechten wij mee in hun strijd tegen armoede en onrecht.

 

22-07-2014 : We gaan over op Euro-Incasso's

Eén Europese betaalmarkt is vanaf 1 augustus a.s. een feit. Europese landen en banken werken hard aan de invoering van die Europese betaalmarkt, ook wel Singel Euro Payments Area (SEPA) genoemd. Europese wetgeving schrijft voor dat alle banken in de Eurolanden Eurobetalingen en Euro-incasso’s moeten kunnen verwerken.  Het doel van SEPA is een eenvoudiger en efficiënter betalingsverkeer. Alle deelnemende landen en hun banken stappen over op uniforme producten voor Europese betalingen en incasso’s.

Voor u persoonlijk betekent dit praktisch het gebruik van het IBAN rekeningnummer (International Bank Account Number), meer informatie hierover: http://www.overopiban.nl/. Voor ons betekent het, het noodzakelijk aanpassen van onze systemen voor het gebruik van Euro- incasso’s. Meer informatie over Euro-incasso's en de praktische mogelijkheden vindt u op http://www.betaalvereniging.nl/europees-betalen/europese-incasso/standaard-europese-incasso/). De laatste maanden hebben we hard aan de implementatie hiervan gewerkt.

Maakt u momenteel als sponsor of donateur gebruik van een doorlopende machtiging dan veranderen de volgende praktische zaken voor u:

-          Als u zich hiervoor heeft aangemeld bij uw eigen bank, ontvangt u vooraf een melding dat uw donatie wordt afgeschreven.
-          Op de afschrijving wordt onze unieke Europese code weergeven, de zogenoemde Incassant ID. De volgende is voor Camino Seguro Nederland uitgegeven: NL38ZZZ091272800000.
-          Daarnaast staat op de afschrijving uw persoonlijke donateurskenmerk, de zogenoemde unieke machtingskenmerk. Deze bestaat uit twee onderdelen: het eerste gedeelte geeft aan of u kind- of algemeen sponsor bent en het tweede gedeelte is een samenvoeging van uw postcode en huisnummer. Voorbeeld: “Kindsponsor.1011AB54”.

De eerste Euro-incasso’s worden deze maand op 30 juli a.s. door de banken verwerkt. Dit betreft de donaties van de maanden juni en juli 2014. Vanaf volgende maand vindt dit weer maandelijks plaats op de 24ste van de maand. Of bij een kwartaal- of jaardonatie op de 24ste van de betreffende maand. Zo worden de eerste kwartaaldonaties met de nieuwe Euro-incasso op 24 augustus a.s. door de banken verwerkt.

Mocht u nog vragen hebben over deze wijziging of wilt u gebruik gaan maken van een doorlopende machtiging, dan horen wij graag van u! Mail: info@caminoseguro.nl

03-01-2014 : Nieuwsbrief Januari 2014
09-01-2013 : Nieuwsbrief Januari 2013
15-08-2012 : Nieuwsbrief Augustus 2012
13-06-2012 : Esperanza Loop komt er aan!
28-02-2012 : Nieuwsbrief februari 2012