Relevante websites

Safe Passage - Manos de madre
De film Manos del Madre schetst een beeld anno 2009 van het project, zoals het er na tien jaar uitziet. Een mooi schoolgebouw, een medische kliniek, een anti-analfabetismeprogramma en vele andere verworvenheden. Medewerkers en vrijwilligers komen aan het woord, en vertellen over het project

A Recycled Life
Bij het zien van de film Recycled Life wordt eens te meer duidelijk hoe belangrijk en waardevol Hanley’s project is. Het goede aan Recycled Life is dat het geen ngo-propaganda is. In tegenstelling tot veel films over sloppenwijken, vuilnisbelten en andere ellende focust deze docu zich niet alleen op de abominabele toestand waarin deze mensen leven, maar laat het ook het plezier van de mensen zien, en hoe ingewikkeld de situatie is. De oplossing van het probleem is niet een kwestie van betere huizen bouwen en geld sturen. Veel bewoners van de belt durven zich niet buiten de vuilnisbelt te begeven, omdat ze zich daar niet veilig voelen. Daar worden ze gediscrimineerd, en de vuilnisbelt is vertrouwd.

Camino Seguro / Safe Passage
De website van het project in Guatemala.

Guatemala.startpagina.nl
Guatemalapagina, alles over Guatemala en omstreken.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Informatie over reizen, landen, ambassades, ontwikkelingssamenwerking, Europese samenwerking en het Nederlands buitenlands beleid.

Rechten van het kind
Kinderen hebben rechten! Die staan in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Dat Verdrag is gemaakt door Verenigde Naties, eigenlijk dus door alle landen van de wereld samen. Zij hebben afgesproken hoe ze met hun kinderen om zullen gaan. En wat hun rechten zijn.

COS Limburg
COS Limburg is een regionaal kennis- en expertisecentrum op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken en internationale samenwerking. Het geeft voorlichting en informatie aan burgers, particuliere initiatieven, steden- en vriendschapsbanden, maatschappelijke organisaties, scholen, leerlingen, instellingen, ambtenaren en bedrijven. COS organiseert zelf projecten en ondersteunt anderen bij hun activiteiten. Door anderen te stimuleren vergroten we de betrokkenheid van mensen bij internationale samenwerking.

SIW internationale vrijwilligersprojecten
SIW Internationale vrijwilligersprojecten is een stichting met ruim 50 jaar ervaring in het uitzenden van vrijwilligers naar buitenlandse projecten en het ontvangen van buitenlandse vrijwilligers in Nederland.

Facebook Safe Passage
De internationale community voor Safe Passage vrienden. Meld je snel aan!

Hyves Vrienden van Camino Seguro
De Nederlandse community van alle vrienden van Camino Seguro.

Spaarnelanden N.V.
Spaarnelanden N.V. is sinds 2008 betrokken bij Camino Seguro en draagt het project een warm hart toe.